Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

Felhasználó
 
Regisztráció
Login:
Jelszó:
 
Szavazás
 
Hányszor használtad az elmúlt hónapban a classic Amigád?
Naponta használom!
10-15 alkalommal (2-3 naponta)
5-10 alkalommal (heti 1-2 alkalom)
1-4 alkalommal (néha bekapcsoltam)
Van Amigám, de egyszer sem használtam.
Nincs classic gépem.
Jelentkezz be és szavazz!
 
Szavazás
 
Hányszor használtad az elmúlt hónapban a next-gen Amigád?
Naponta használom!
10-15 alkalommal (2-3 naponta)
5-10 alkalommal (heti 1-2 alkalom)
1-4 alkalommal (néha bekapcsoltam)
Van gépem, de egyszer sem használtam.
Nincs next-gen Amiga rendszerem.
Jelentkezz be és szavazz!
 
Szavazás
 
Melyik a kedvenc classic Amiga géped?
Amiga 1000
Amiga 500/500+
Amiga 2000/2500/1500
Amiga 3000/3000T
Amiga 600
Amiga 4000/4000T
Amiga 1200
CD32
CDTV
Nem kedvelem a classic gépeket, nem szavazok.
Jelentkezz be és szavazz!
 

Lezárt szavazások

Arok Party 2016

Archívum
 
Keresés:
  Időszak Hírek
2007 54 db.
  Szeptember 1 db.
  Október 25 db.
TLSFMem O(1) v1.4
 

Felvette: Balogh Károly, 2007.10.29

Új verzió jelent meg a Poseidon USB stacket is jegyző Chris Hodges által készített TLSFMem O(1) memória alrendszer patchból. Az 1.4-s verzió kijavít néhány kisebb-nagyobb hibát, valamint a felhasználók visszajelzései alapján kibővült a dokumentáció is. Ezen kívül egy hibajavításnak köszönhetően most már képes együttműködni a PowerUP-pal is. (A WarpOS-sel sajnos továbbra sem.)

A TLSF egy valós idejű rendszerekhez fejlesztett O(1), vagyis állandó idejű memóriafoglaló algoritmus, amely - szemben az exec.library lassú láncolt lista kezelésével, amely ráadásul a foglalt blokkok számától függően egyre lassabb, vagyis O(n) algoritmus - biztosítja azt, hogy a rendszeren futó programok mindíg a lehető leggyorsabban foglalhassanak memóriát, függetlenül attól, hogy az operációs rendszeren hány másik program, és milyen régóta fut. Emellett az eredeti megoldáshoz képest jelentősen csökkenti a memóriatöredezést is. A TLSFMem ennek az algoritmusnak a 68k assemblyben írt, classic AmigaOS specifikus implementációja.

A TLSFMem valószínűleg a ma elérhető leghatékonyabb memória-alrendszer Amigás rendszerekre, ideértve valamennyi új generációs rendszert is! A TLSFMem szükségtelenné és elavulttá teszi az olyan korábbi patcheket mint a PoolMem, vagy a MemOptimizer.

További info: TLSFMem - Chris Hodges honlapja

 
AmigaOS4 Classic előrendelés
 

Felvette: neongod, 2007.10.26

AmigaOS4 Classic előrendelésAz Amigával foglalkozó online boltok már elkezdték felvenni az előrendelést az AmigaOS4 Classic verziójára, így publikus lett az ára is. A November 30-tól kiszállításra kerülő rendszerhez 87.90 Euróért juthatunk hozzá. Az ár tartalmazza az AmigaOS 4.0 CD-ROM-ot, egy boot lemezt és a kézikönyvet.

További info: Vesalia.de

 
AmigaSYS 3 Plus AGA verzió Amiga 1200/4000 gépekhez!
 

Felvette: neongod, 2007.10.24

AmigaSYS 3 Plus AGA verzió Amiga 1200/4000 gépekhez!Az AmigaSYS egy előre telepített AmigaOS disztribúció, ami eddig csak WinUAE emulátor alá jelent meg. Pár hónapja elkezdődött, a más rendszerekre történő elkészítése is. Több platformra is megjelent, és most elérkezett az idő, hogy egy kész rendszert érhető el a rendes Amiga userek vasai alá! Az oldalra ellátogatva két darab letöltést találtok, egy a kezdőknek WinUAE-n keresztül lehet felrakni Amiga HD-re, és egy LZX fájlt a haladó felhasználóknak, akik tudják is mire kell azt használni.

Gépigényről: minimum 68020 + 4 mega ram, 60 Mb HD, 3.9-hez természetesen jobb processzor és több ram ajánlott. A rendszer nagyon gyorsan fut akár egy 68020+4 mega fastrammal felszerelt gépen is. Telepítéskor szinte minden géptípushoz találtok megfelelő beállítást , processzor 68020 030 040 060, felbontás PAL NTSC DBL DBLNTSC , ikonkészlet, rendszernyelv, billentyűzet kiosztás stb. (256 ezer színű képek telepítés közben+WOC92 zene szól!)

Támogatott OS 3.0/3.1/3.9/3.9 Amiga Forever CD.

Jelenleg támogat a rendszer Blizzard és CyberStorm 68k és PPC kártyákat is, de ez egyenlőre csak béta státuszban, jövőbeli tervek közé tartozik, hogy több hardware 68040/68060 kártya támogatás, grafikus kártyák támogatása, egy szép leírás az AGA felhasználóknak, és rengeteg plusz ötlet.

A hivatalos oldalon megtalálhatjátok a jelenlegi kártya támogatást, feature listát, pár képet és infot a telepítéshez!

További info: AmigaSYS weboldal

 
AmigaOS4 Classic Amigákra
 

Felvette: neongod, 2007.10.21

AmigaOS4 Classic AmigákraA Hyperion az AmiWest találkozón bejelentette, hogy November 30-tól megvásárolható lesz az AmigaOS4 Classic Amiga verziója, a PowerPC kártyákkal bővített Amiga 1200 és Amiga 3/4000 gépekhez.

A csomag tartalmazni fog egy AmigaOS4 CD-t, egy floppy lemezt, melyel bebootolhatjuk a gépet (így nem lesz szükség előtelepített rendszerre) és egy kézikönyvet.

Az OS4 Classic verziója támogat egyes hardver bővítéseket is, többek között: FastATA, IDEFix, Highway USB, CyberStorm PPC SCSI controller, Prometheus PCI, Mediator 1200/4000, stb. A BlizzardPPC-n található SCSI controller jelenleg még nem támogatott, így Amiga 1200-esen IDE CD-romról kell telepítenünk a rendszert. A kiadást követően ígérnek szoftver frissítéseket, melyek bővítik majd a támogatott hardverek körét. A pontos hardver kompatibilitási listát hamarosan közzéteszik.

Emellett a DiscreetFX bejelentette, hogy megvásárolta az Aladdin4D szoftvercsomag jogait a NovaDesign-tól és natív AmigaOS4 változatot készítenek belőle.

További info: AmigaWorld.net

 
Új IconBeFast
 

Felvette: neongod, 2007.10.19

Új IconBeFastAz IconBeFast egy icon.library patch, mely OS3.5+ -al használható. A következő library verziók támogatottak: v44.532, v44.543, v45.1 és v45.4.

Az IconBeFast nagy mértékben gyorsítja a 32-256 színű iconok megjelenítését. Egy 1Kb-os táblát használva megspórolja az időigényes color mapping számításokat, így a 256 színű glowiconok megjelenítése akár 6x gyorsabbá válhat.

Az IconBeFast használható Hi/TrueColor screeneken is, akár Elena Novaretti PowerIcons-ával együtt.

További info: IconBeFast - letöltés

 
Epistula frissítés és az MSN plugin forrásának kiadása
 

Felvette: Gruber Kristóf, 2007.10.17

Epistula frissítés és az MSN plugin forrásának kiadásaAz AmigaOS4-es MUI-s instant messaging kliens új verziója jelent meg, valamint a készítője úgy döntött, hogy amíg egyéb elfoglaltságai miatt nem tud dolgozni a projecten, az MSN plugin forráskódját LGPL licensz alatt hozzáférhetővé teszi bárki számára. Állítása szerint a későbbiekben szeretné folytatni a projectet ő maga is, de gondolkodik magának a programnak a nyílt forrásúvá tételéről is.

További info: Információk és letöltés

 
Mini-ITX Minimig
 

Felvette: neongod, 2007.10.17

Mini-ITX MinimigDennis van Weeren tervei alapján egy svéd mérnök elkészítette a saját verzióját az alaplapból, melyet GPL licenc alapján publikált is. Az alaplap immár a Mini-ITX szabványt követi, így könnyedén találhatunk neki házat, bármely PC-s boltban, továbbá új csatlakozók is felfértek rá. Módosult a tápellátás megvalósítása is, mely mostmár nem igényel külső tápot, hanem szinte bármilyen PC-s tápegység megteszi. A csatlakozók közt olyanokat találunk, mint S-Video és Kompozit kimenet, bufferelt VGA, bufferelt hang, mely a 3.5mm-es jackdugó helyett az Amigán megszokott két RCA-n szól, továbbá serial port, joystick-ok és az MMC kártyaolvasó, melyeket kábelen is kivezethetünk a ház előlapjára.

A lap már működik, de még korántsem tekinthető késznek. További hibajavítások következnek, illetve mivel az 50Hz-es (PAL) VGA kimenet a legtöbb TFT-n úgy sem működik, le lesz cserélve az Amigán megszokott 15KHz-es RGB-re, ami legalább bármely TV-n jól megy.

A nyomtatott áramkört a PCBCart gyártotta Kínában, mely jó minőségű és elég olcsó is.

Részletesebb információ, tervek és képek a készítő honlapján.

Minimig szócikk: http://wiki.amigaspirit.hu/index.php/Minimig

További info: Mini-ITX Minimig

 
AmiVNC4 2.1.0 beta
 

Felvette: Cobra, 2007.10.17

AmiVNC4 2.1.0 betaHosszú szünet után új beta verzió jelent meg az AmiVNC nevű VNC szerverből AmigaOS4-re.

A programot eredetileg Stephane Guillard fejlesztette, majd kb. egy éve továbbadta a forrásokat Daniel Westerberg-nek, az OnyxSoft egyik fejlesztőjének, aki azóta szorgalmasan dolgozott rajta.

A most kiadott beta verzió a következő változásokat/újításokat tartalmazza:

- Clipboard támogatás. Bármi ami a kliensen másolva lesz, beilleszhető a szerveren, és fordítva. Egyelőre a szerver->kliens másolás csak a RAmiga+C/RAmiga+X gombokkal működik.
- Az Amiga-specifikus billentyűk (mivel Windows-on a Windows gombokat az OS használja) a következő módon érhetők el egy PC-s VNC kliensről: Jobb CTRL = Jobb Amiga, Bal CTRL = CTRL, Bal CTRL + Jobb CTRL = Bal Amiga
- A Home/End/stb. gombok egy az egyben továbbítódnak a korábbi numpad kódok helyett, továbbá már az F11,F12 gombnyomásokat is kezeli a szerver, illetve a (*nix?) Metakey LAmiga-ként van kezelve.
- Egérgörgő támogatás (nincs tesztelve)
- Kezdetleges CopyRect és Hextile enkódolás, mely nagyon sokat gyorsít a képfrissítésen, főleg a függőleges scroll-nál és azonos színű képernyőterületeknél. Pár további kisebb optimalizálással az BGR233 mód nagyon gyors lett.
- Jobb hibakezelés, minden memória és I/O funkció újra lett dolgozva, amely clib/newlib-et használt, nőtt a stabilitás.
- Egy új opció lehetővé teszi a popup menük használatát (pl. ContextMenus)
- A kód fel lett készítve egyéb jobb tömörítési algoritmusokra (pl. ZLib/ZRLE)

További info: AmiVNC4 v2.1.0 beta letöltés

 
Super Pumpkin Bros Classic Amigára
 

Felvette: neongod, 2007.10.15

Super Pumpkin Bros Classic AmigáraLetölthető a Super Pumpkin Bros névre keresztelt, Classic Amigára fejlesztett platform játék preview változata. A programot Nori Khiat fejleszti, Ralph Le Gall grafikáival és hamarosan egy intróval is bővülni fog. A játék Amiga 1200-on működik és ha elkészül, freeware-ként lesz publikálva. A készítők várják a bug reportokat.

További info: Super Pumpkin Bros letöltés

 
AmiDisk 2.0 OS4-re
 

Felvette: neongod, 2007.10.12

AmiDisk 2.0 OS4-reMegjelent az AmiDisk 2.0-ás verziója OS4-re. A program egy ReAction felülettel rendelkező kétpaneles fájlkezelő. Felépítésében a DirectoryOpus 4-hez hasonló, de vett át ötleteket a FileMaster-ből is (pl. a két panel közötti gombsor).

Az új verzióban már az ENVARC: -ba történik a beállítások elmentése, egyszerre több prefs requester is nyitva lehet (pl. display, classes...), illetve a kezelőgombok is külön sorokban (vagy oszlopokban) helyezhetők el. Külső gombok is készíthetők és bárhol elhelyezhetők. Az AmiDisk grafikus gombokat használ, így több icon-téma is letölthető hozzá.

További info: AmiDisk - letöltés

 
Hírek az IBrowse 3.0 fejlesztéséről
 

Felvette: neongod, 2007.10.11

Hírek az IBrowse 3.0 fejlesztésérőlOliver Roberts, az IBrowse development team tagja nyiltkozott az IBrowse jövőjéről az Amigaworld.net-en.

Röviden összefoglalva: az IBrowse fejlesztése a látszat ellenére nem állt le. Ugyan idén nem lesz karácsonyi kiadás, de megerősíti, hogy lesz OS4-es natív IBrowse 3.0. David Burstroem és Oliver is dolgozik már egy ideje a porton. A feladat nem olyan egyszerű, mint egyesek gondolják, mert a kód nagymértékben SAS/C specifikus és tele van tűzdelve 68k assembly-vel, melyet vissza kell portolni C-re. Más, sebességkritikus részeket pedig PPC assembly-ben újraírni.

David már elkészült egy CSS parser-rel is, ami viszont még csak a könnyebbik része a dolognak. A neheze a layout engine elkészítése lesz. A jövőben gyakoribb frissítéseket ígérnek, de csak azután, hogy elkészül a 3.0-ból egy legalább annyira használható és stabil verzió, mint amilyen a 2.4, csak (kezdetben unstable) CSS és DOM támogatással.

További info: AmigaWeb.net

 
AmiUpdate 1.81 OS4-re
 

Felvette: neongod, 2007.10.10

AmiUpdate 1.81 OS4-reÚjabb verzió látott napvilágot az AmiUpdate frissítéskezelő programból, mely apróbb hibajavításokat tartalmaz.

Az AmiUpdate segítségével egy sor programot és rendszerkomponenst telepíthetünk egy kattintással és figyelhetjük, melyikből jelent meg újabb verzió. A program rendelkezik "rollback" funckióval is, ha egy frissítés után mégis vissza szeretnénk állni az előző állapotra vagy verzióra.

A project weboldalán megtaláljuk a jelenleg kezelt programok listáját, illetve egy egyszerű útmutatót is, hogy tudjuk a saját programunkat is a frissítéskezelő részévé tenni és megvalósítani az automatikus telepítést egy "AutoInstall" script segítségével.

További info: AmiUpdate

 
Megjelent a Ranger 1.4 OS4-re
 

Felvette: Cobra, 2007.10.09

Megjelent a Ranger 1.4 OS4-reÚj verzió jelent meg ebből a "TaskManager"-szerű rendszerfigyelő programból, mely az OS4Depot.net-ről tölthető le, és a következő változásokat tartalmazza:

- Vadi új ikonok (Kenneth Lester-től)
- Kibővített dokumentáció
- Publikus MsgPort kijelzése
- Egy a Task lista frissítésénél történő hiba javítása
- Kurzormozgatás lehetősége a fel/le nyilak segítségével
- Signal-ra várakozások kijelzése
- A Task-ok/Process-ek lapok szerinti kijelzése
- Kisebb kozmetikai változások
- Egy a layout.gadget 52.1-ben levő hiba kikerülése

További info: Ranger - Letöltés

 
Kapható a SAM440EP
 

Felvette: neongod, 2007.10.07

Kapható a SAM440EPÍgéretéhez híven az ACube bejelentette, hogy a mai naptól kapható a SAM440EP alaplap, az alábbiak szerint:

Komplett konfiguráció:

- 533 Mhz powerpc cpu, 512 MB DDR Ram, ATI Radeon M9 64Mb és Audio 5.1, Psile ház (fekete vagy fehér), SATA DVD-RW, SATA 80 Gb HD, Logitech Optikai egér - 765 Euró
- 667 Mhz powerpc cpu, 512 MB DDR Ram, ATI Radeon M9 64Mb és Audio 5.1, Psile ház (fekete vagy fehér), SATA DVD-RW, SATA 80 Gb HD, Logitech Optikai egér - 795 Euró

Csak az alaplap:

- 533 Mhz powerpc cpu, 512 MB DDR Ram, ATI Radeon M9 64Mb és Audio 5.1 - 459 Euró
- 667 Mhz powerpc cpu, 512 MB DDR Ram, ATI Radeon M9 64Mb és Audio 5.1 - 489 Euró

Természetesen van lehetőség egyedi konfigurációk rendelésére is.

Az árak nem tartalmazzák a helyi áfát és a szállítás költségét. A szállítást csak olyan nemzetközi szállítmányozási cégekkel vállalják, ahol van csomagkövetési szolgáltatás.

A viszonteladók természetesen engedményt kapnak. Hamarosan várható, hogy több viszonteladótól is megvásárolhatjuk az alaplapot. Addig is a rendeléseket leadhatjuk közvetlenül az ACube-nak is, az alábbi elérhetőségen:

info@acube-systems.com

A SAM440EP egy egyedi tervezésű, AMCC PowerPC SystemOnChip-re épülő mini-ITX alaplap, mely 512Mb DDR alaplapi memóriával (további 512Mb-al bővíthető), integrált Mobility Radeon vezérlővel (64Mb dedikált memóriával) rendelkezik. Helyet kapott rajta továbbá egy FPGA chip mely tetszés szerint felprogramozható és akár Amiga custom chip emulációra is használható (ahogy például a Minimig-en). Illetve egy GPIO csatlakozó, melyen a processzor 30 általános I/O lába érhető el, és megszakítást is tud generálni, így az Amiga 1200 óraportjához hasonló bármilyen bővítés utólagos építése is megoldható az alaplaphoz.
Ezeken kívül USB2.0 vezérlőt, SATA disk vezérlőt, Ethernet 10/100 controllert és Flash kártya olvasót is találunk rajta.

Bővebben a SAM440EP-ről:
http://wiki.amigaspirit.hu/index.php/SAM440EP

További info: ACube System Srl

 
Új meghajtóprogramok 4xEIDE`99-hez
 

Felvette: neongod, 2007.10.06

Új meghajtóprogramok 4xEIDE`99-hezAz Elbox kiadta a fantáziadús 4xEIDE`99 névre keresztelt, Amiga 1200-hoz és Amiga 600-hoz illeszthető, bufferelt IDE elosztó új meghajtóprogramjait.

A frissítéssel a következő verziószámok érhetők el:
· 4xEIDE.driver ver.4.1
· 4xEIDEPrefs ver.4.1

Az új driverek támogatják az LBA-48 címzés módot, így képesek kezelni a 128GB-nál nagyobb merevlemezeket is. A frissítés ingyenesen letölthető a regisztrált Elbox 4xEIDE`99 vásárlók számára.

További info: Elbox letöltések

 
Frog Feast CD32-re
 

Felvette: neongod, 2007.10.06

Frog Feast CD32-reAz OlderGames Publising és a RasterSoft bejelentette, hogy előrendelést vesznek fel
a Frog Feast című egyszerű, ám állítólag igen szórakoztató játékuk CD32 és Dreamcast verziójára. A program november közepétől kerül forgalomba, korlátozott példányszámban.

Az előrendelés az alábbi címen lehetséges:
http://www.oldergames.knurdz.com/

További info: A FrogFeast honlapja

 
Bill McEwen válaszai az amigások kérdéseire
 

Felvette: neongod, 2007.10.05

Bill McEwen válaszai az amigások kérdéseireAz AmigaWeb.net választ kapott az elküldött kérdésekre, melyekből sokminden ugyan nem derül ki, de pár apró információval talán mégis gazdagodhatunk.

Bill a legtöbb kérdésre azt válaszolja, hogy vagy a Hyperionnal zajló per, vagy NDA titoktartási kötelezettség miatt nem nyilatkozhat, ám azt elárulja, hogy amennyiben ők nyerik a pert, tervezik az OS4 továbbfejlesztését.

Az ACube-al és a Troika-val nem állnak kapcsolatban, megbíznak az ACK Controls-ban, és úgy látják a project jó úton halad. Az ACK csak a referencia hardvert készíti elő, melyet egy másik cég fog majd gyártani.

Azt is elárulja, hogy az OS4-től függetlenül dolgoznak az OS5-ön, melynek részleteit még ez év végéig ígéri bemutatni. Az OS5 az alábbi platformokon fog futni: Windows, Windows Mobile, Linux és Symbian x86-on és ARM-en. Az állítja, hogy lesz kapcsolat az OS4 és OS5 között, azonban arra nem derül fény, hogy mire céloz és hogy akarják megvalósítani ha nem férnek hozzá az OS4-hez.
Azt is kijelenti, hogy az Amiga Inc. a per végeztével tovább szeretne dolgozni az OS4 fejlesztőivel és megosztani velük az OS5 eredményeit.

Megtudjuk még azt is, hogy az OS5 fejlesztőcsapata több országból tevődik össze: pl. USA, Anglia, Új-Zéland, Németország és Kanada, de a csapatot az idei év végéig meg akarják duplázni. Az Amiga Development India részlegnél (Ruksun) pedig jelenleg 63 ember dolgozik, de nem AmigaOS-el kapcsolatos projekteken. Bill azt is mondja, hogy a 2000-ben az Amigánál dolgozó emberek többsége még mindig a cégnél van, köztük Fleecy Moss is.

A végén még azt is megtudjuk, hogy az Amiga Inc.-nek esze ágában nincs nyílt forrásúvá tenni az AmigaOS 1.0 - 3.1 -et.

A részletes kérdések és válaszok megtalálhatók az Amigaworld.net-en és az AmigaWeb.net-en.

További info: Amigaworld.net

 
Új Push4Dock OS4-re
 

Felvette: neongod, 2007.10.04

Új Push4Dock OS4-reA Push4Dock egy start menü környezet, mely az AmigaOS4 AmiDock-ján alapul, és mostantól skinnelhető is. A program letölthető a Masonicons honlapról, ahol igényes skin-ek sokasága közül is válogathatunk.

A Push4Dock-nak szüksége van a PNG icon plugin-ra és az OS4Reboot-ra a működéshez.

További info: Push4Dock

 
Nyílt levél az Amiga Inc-től
 

Felvette: neongod, 2007.10.03

Nyílt levél az Amiga Inc-tőlAz Amiga Inc. nyílt levelet adott közre az Amiga community-nek címezve.

Röviden összefoglalva Bill McEwen próbálja oszlatni azokat az utóbbi időben kialakult véleményeket, miszerint az Amiga Inc. a "gonosz", aki a community érdekei ellen cselekszik és szándékosan próbálja megölni az Amigát, míg a Hyperion a "jó".

A jelenleg is zajló perrel kapcsolatban is nyilatkozik, miszerint nem az Amiga Inc. a felelős azért, hogy az OS4 jelenleg nem kapható.
"Senki sem szeretné jobban ha már forgalomban lenne az OS4, mint az Amiga Inc."
Állítása szerint ők hajlandóak lennének peren kívüli megállapodásra is, de ehhez a másik fél akarata is szükséges.

Továbbá azt is állítja, hogy a tavasszal ígért új hardverek már valójában készen is állnak, csupán az OS4-re lenne szükség, hogy összecsiszolhassák a rendszerrel és csomagolhassák. Az utóbbi időben felreppent ötletek, miszerint az OS4 betörhetne a mobil piacra, szintén említésre kerülnek a levélben. Bill McEwen szerint már 2005 óta tervezi az Amiga Inc. az OS4 bevezetését a mobil piacra. A levél alapján azt derülhet ki, hogy az Amiga Inc-nek van road map-ja az Amiga jövőjét tekintve, olyan tervei amikkel a community is azonosulni tudna és pénz is van mögöttük, hogy megvalósítsák.

Az utóbbi idők hallgatását pedig azzal magyarázza, hogy nem akartak hitegetni addig, míg nincs mit letenni az asztalra. A mostani levelet az utóbbi időben kialakult Amiga Inc. ellenesség tette szükségessé. Bill McEwen mostantól rendszeresebb kommunikációt ígér a community felé.

Az állítások hitelességét megkérdőjelezni nem áll szándékunkban, de az biztos, hogy a community-ben kialakult bizalomhiány megváltoztatásához, a szavak helyett végre tettekre lenne szükség.

További info: Amiga Inc. hírek

 
RSS Feed
 

Felvette: Gruber Kristóf, 2007.10.02

RSS FeedÖrömmel jelentem, hogy immár az amigaspirit.hu-n is él az RSS Feed szolgáltatás. Lehet izzítani az AmRSS-t és az egyéb klienseket!

További info: RSS Feed

 
Commander képernyőkímélő OS4-re
 

Felvette: neongod, 2007.10.01

Commander képernyőkímélő OS4-reA Commander egy pici és egyszerű DPMS-t támogató képernyőkímélő modul az OS4 képernyőkímélő prefs-éhez.
A képernyőkímélő elindulásakor egy vagy több általunk beállított parancsot képes végrehajtani vagy szöveget/időt megjeleníteni, melynek köszönhetően a felhasználási területének csak a képzeletünk szab határt.

Pl. Slideshow PicShow-val, animált boingball ViewILBM-el, aktuális hőmérséklet kijelzése a WET-el, DNetC futtatása csak akkor ha nem használjuk a gépet, IRC státusz megváltoztatása AmIRC-ben, USGS térkép megjelenítése a világ földrengéseiről, stb.

További info: Commander letöltése

 
AmigaSYS 3 Plus AGA
 

Felvette: neongod, 2007.10.01

AmigaSYS 3 Plus AGAA magyar készítésű AmigaSYS előre konfigurált AmigaOS disztribúció, melyet eddig emulátor alól használhatott a közönség. Most viszont gőzerővel készül az igazi Amigán futó változat is.

Már sikerült elérni, hogy normálisan fusson a 3.0/3.1 rész, ebből kaphattok egy kis ízelítőt fényképek formájában ha ellátogattok az AmigaSYS honlapjára. Többféle optimalizáció lesz : processzor, ikonok, felbontás stb, így egy 68020+4 Mb Fast ramos gépen is nagyon gyors rendszert kaphat majd bárki! Gyorsabb gépeken fog menni az AmigaOS 3.9 is, de ez a rész jelenleg még fejlesztés alatt van.

További info: AmigaSYS

 
Új AmiWebView és Alinearis OS4-re
 

Felvette: neongod, 2007.10.01

Új AmiWebView és Alinearis OS4-reAz Alinea Entertainment a Classic Computing 2007 alkalmából kiadta az AmiWebView2-őt és az Alinearis2-őt.

Az AmiWebView 2 egy reaction alapú internetes web kamera kezelő szoftver. Segítségével lehetőségünk nyílik az internetről streamelt webkamera adás megtekintésére és rögzítésére, melyet ffmpeg-el is kódolhatunk. Akár Workbench háttérnek is beállíthatjuk az adást.

Az Alinearis2 egy kis logikai játék, melyben a cél a golyók eltüntetése. A program natív AmigaOS4 PPC, nem igényel SDL library-t.

Mindkét program kereskedelmi szoftver, melyeket CD-n vagy email-ben vásárolhatunk meg.

További info: Alinea Entertainment

 
Megjelent az AmiKit 1.4.0
 

Felvette: neongod, 2007.10.01

Megjelent az AmiKit 1.4.0Az AmiKit talán az egyik legegyszerűbb módja, hogy emulátort (WinUAE) használva egy előre konfigurált, mindennel felszerelt Classic Amiga rendszert futtassunk.

A most megjelent 1.4.0-ás verzió már támogatja a különféle desktop környezeteket (választható Directory Opus Magellan II, Scalos, Worbench), minden icon 32bit DualPNG formátumú, tartalmaz egy skinnelhető programindítót és két teljes verziójú játékot az EMV-software jóvoltából (Deluxe Galaga, Deluxe Pacman).

További info: AmiKit

 
Újra online a Back to the Roots
 

Felvette: neongod, 2007.10.01

Újra online a Back to the RootsBár sokan azt hitték, hogy végleg bezárt, úgy tűnik mégsem. Újra elérhető a legnagyobb és legnépszerűbb, amigás játékokkal, demókkal és zenékkel foglalkozó weboldal a Back to the Roots. A készítők a letöltéseket folyamatosan rakják fel, kis türelmet kérnek, míg minden újra aktív lesz.

További info: Back2roots.org

 
  November 14 db.
  December 14 db.
2008 103 db.
2009 65 db.
2010 32 db.
2011 38 db.
2012 34 db.
2013 18 db.
2014 12 db.
2015 17 db.
2016 16 db.
2017 3 db.
2018 1 db.
2020 1 db.
 
File Archivumok
  Aminet
Kestra Amiga Demo Database
MorphOS Files
OS4Depot
Pouet
 
Külföldi oldalak
  ACube Systems
Alienea Computer
Amiga Demoscene Archive
Amiga dokumentációk, kézikönyvek
Amiga Forever
Amiga Hardware Database
Amiga History Guide
Amiga Look - háttérképek, témák
Amiga Music Preservation
Amiga Sourceforge
Amiga Technical Resource
Amiga Virus Encyclopedia
Amiga-News.de
Amiga.org
AmigaBounty
AmigaCoding.com
Amigans.net
AmigaOS 3.x unofficial page
AmigaOS 4.x official page
AmigaRemix
AmigaWeb.net
AmigaWorld.net
AmiNetRadio
AmIRC
AmiTwitter
Apollo CPU
AROS
AROS archives
AROS for Amiga project
AROS-Exec
AROSworld
Big Book of Amiga Hardware
BITbyBIT software
CBMStuff - Jim Drew
Classicamiga.com
ClassicWB
dynAMIte
E-UAE
E3B - USB hardware
Elbox Computer
Hall of Light
Hollywood - AirsoftSoftwair
Hyperion Entertainment
Icaros Desktop
Individual Computers
Installer`s Heaven
IntuitionBase
Lemon Amiga
Linux M68K
Linux PowerUP
NatAmi Project
Nectarine Demoscene Radio
Phase5 support
PowerUP support
Scalos
SimpleMail - levelező kliens
The Big E-UAE JIT Blog - Rachy
The Dave Haynie Archives
TOSEC project
VirusZ - vírusírtó
WinUAE
Workbench Nostalgia
YAM - levelező kliens
 
Magazinok
  Amiga Future
Amiga Mánia
Commodore Free
REV'n'GE
Total Amiga
 
Magyar oldalak
  AGuru Archív
AmiCon találkozók
Amiga Projects - mc68k
Amiga.hu
AmigaSYS
Apróhirdetések (apro.amiga.hu)
fYaNICA party
Magyar lokalizáció - Oborzin
OSComp.hu
Pegasos.hu
Scene.hu
 
Online boltok
  Alinea Shop (DE)
Amedia Computer (FR)
AmiBay
Amiga Super Bit Computer (ES)
AmigaKit (UK)
AMIGAstore.eu (EN/ES)
AmiStore.de (DE)
APC&TCP (DE)
Elbox Shop (PL)
Fore-Matt (UK)
Gentle-Eye (FI)
GGS-Data (SE)
Hast Enterprises (SE)
Pymble Software (AUS)
Relec (CH)
The Amiga Lounge (CAN)
Vesalia (DE)
 
Wiki ajánló
  Amigás programok listája
Budapesti Amiga Klub
Hogyan: AmigaDOS
Hogyan: FTPMount
Leírás: ISHAR
Wiki: Kezdőlap