Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

Felhasználó
 
Regisztráció
Login:
Jelszó:
 
Szavazás
 
Hányszor használtad az elmúlt hónapban a classic Amigád?
Naponta használom!
10-15 alkalommal (2-3 naponta)
5-10 alkalommal (heti 1-2 alkalom)
1-4 alkalommal (néha bekapcsoltam)
Van Amigám, de egyszer sem használtam.
Nincs classic gépem.
Jelentkezz be és szavazz!
 
Szavazás
 
Hányszor használtad az elmúlt hónapban a next-gen Amigád?
Naponta használom!
10-15 alkalommal (2-3 naponta)
5-10 alkalommal (heti 1-2 alkalom)
1-4 alkalommal (néha bekapcsoltam)
Van gépem, de egyszer sem használtam.
Nincs next-gen Amiga rendszerem.
Jelentkezz be és szavazz!
 
Szavazás
 
Melyik a kedvenc classic Amiga géped?
Amiga 1000
Amiga 500/500+
Amiga 2000/2500/1500
Amiga 3000/3000T
Amiga 600
Amiga 4000/4000T
Amiga 1200
CD32
CDTV
Nem kedvelem a classic gépeket, nem szavazok.
Jelentkezz be és szavazz!
 

Lezárt szavazások

Arok Party 2016

Archívum
 
Keresés:
  Időszak Hírek
2007 54 db.
  Szeptember 1 db.
  Október 25 db.
  November 14 db.
Megjelent az AmigaOS 4.0 Classic Amigákra
 

Felvette: Cobra, 2007.11.30

Megjelent az AmigaOS 4.0 Classic AmigákraAz ACube Systems Srl örömmel jelenti be, hogy a mai naptól kapható a Hyperion Entertainment VOF által fejlesztett AmigaOS 4.0 PowerPC CPU-val rendelkező Amiga 1200, 3000(T) és 4000(T) gépekre. Végre ezen gépek tulajdonosai is élvezhetik a sok újdonságot amely megtalálható az új AmigaOS-ben, mely a hatékonyságról és kicsi hardverigényéről híres.

Az AmigaOS 4.0 képességeinek és hatékonyságának köszönhetően már egy 160 MHz-es rendszeren is maximálisan használható, és kiváló multimédia képességeket nyújt, amit az AmigaOS-től már megszoktunk.

Az új AmigaOS kiadását olyan nagy érdeklődés kíséri, hogy a megrendelések száma duplája annak, amire a kiadók számítottak, és azt mutatja, hogy az Amiga felhasználói tábor még mindig nagyon erős és a felhasználók igényt tartanak rá és támogatják a Hyperion Entertainment és ACube Systems Srl fáradozásait, hogy új értékes termékeket fejlesszenek az Amiga piacra.

Az AmigaOS 4.0 Classic verziója megrendelhető közvetlen az ACube Systems-től, vagy egy forgalmazótól az itt található listában: http://www.acube-systems.com/resellers

További info: ACube Systems Weboldal

 
TuneNet plugin eső
 

Felvette: neongod, 2007.11.28

TuneNet plugin esőFredrik Wikstrom jóvoltából 7db audio plugin jelent meg az OS4-en népszerű TuneNet zenelejátszóhoz. Így mostmár a következő formátumok sem jelentenek akadályt:
Real Audio, Interplay ACM, WAV, SC68 Atari-Amiga (SNDH, Atari YM), GameBoy Advance GSF, Playstation psf/minipsf, Sun AU..
A plugineket megtalálhatjuk az OS4depot-n.

További info: OS4depot

 
Ingyenes lett a StarFighter: D'Yammen's Reign
 

Felvette: neongod, 2007.11.28

Ingyenes lett a StarFighter: D'Yammen's ReignA StarFighter: D'Yammen's Reign című játék 1999-ben jelent meg, az Islona Games gondozásában. A CD-n forgalmazott program, gyors, vektoros 3D grafikát és izgalmas űrhajós lövöldözéseket tartogatott az AGA-s Amigák tulajdonosainak.

A játék fejlesztője jóvoltából a program nemrég ingyenes lett és letölthető LHA, RAR vagy ISO formátumban.

A fejlesztő azt is megemlítette egy fórumban, hogy fontolgatja egy továbbfejlesztett folytatás lehetőségét OS4-re, mely a Torque 3D engine-t használná.

Információk a játékról: http://hol.abime.net/2093

További info: StarFighter letöltés

 
OS4 Classic hardver kompatibilitási lista
 

Felvette: neongod, 2007.11.19

OS4 Classic hardver kompatibilitási listaFelkerült az ACube Systems Srl. honlapjára a teljes (jelenlegi állapotot tükröző) AmigaOS4 Classic hardver kompatibilitási lista. Többek között a támogatott turbokártyák, usb, video, hang és hálókártyák, továbbá PCI és Zorro busboardok, scsi és ide vezérlők, stb.

További info: ACube Systems

 
The Mana World OS4-re
 

Felvette: neongod, 2007.11.19

The Mana World OS4-reA Mana World egy project, melynek célja, hogy egy nyílt és ingyenes MMORPG-t hozzanak létre, egy nagy és változatos interaktív világgal.

A játék leginkább a régi, hangulatos SNES-es 2D-s szerepjátékok hangulatát idézi. Tartalmaz egy kliens és szerver komponenst, továbbá az online világ létrehozása is folyamatban van. Persze bárki indíthat saját szervert és építhet világot.

A jelenleg alpha stádiumban lévő fejlesztés (0.0.23) egy már működő programot jelent, mely egyelőre a Ragnarok szerverén fut.

A Mana World platformok széles skáláját támogatja (Windows, Linux, MacOS, BeOS, FreeBSD, stb.) és immár AmigaOS4-en is elérhető. Az első MMORPG OS4-re. Letölthető az OS4depot-ról.

Screenshot-ok:
http://wiki.themanaworld.org/index.php/Screenshots

További info: OS4depot

 
Ken's Icon collection
 

Felvette: neongod, 2007.11.19

Ken's Icon collectionKen Lester glow iconjai, melyeket pl. a Wookiechat kapcsán is ismerhetünk, mostantól elérhetőek a készítő honlapjáról. A "Ken's Icon collection v4" egy 256 és 32bit DualPNG icon gyűjtemény. A weboldal az ikonokon kívül tartalmaz még Ken Icon-os toolbarokat (pl. Aweb-hez, Frying Pan-hoz) és háttérképeket is.

További info: Ken's Icons

 
Interjú a Webkit alapú AROS böngésző fejlesztőjével
 

Felvette: neongod, 2007.11.15

Interjú a Webkit alapú AROS böngésző fejlesztőjévelMegvan a Webkit alapú AROS webböngésző neve. Rengeteg javaslat érkezett (Webcat, KittyBrowser, AROSpace, Firecat, Galileo, aBrowse, Internet Cruiser, Traveller, stb.), melyekből végül a Traveller győzött.

A Traveller név passzol az AROS desktopjának, a Wanderer-nek a nevéhez, továbbá folytatja a többi platformon megszokott Navigator, Explorer, Konqueror, Safari, stb. böngészők névadási tradícióját.

A project kapcsán az AROS Show egy terjedelmes interjút készített Robert Norris-szal, a böngésző fejlesztőjével.

További info: AROS Show interjú

 
Lincity-NG OS4-re
 

Felvette: neongod, 2007.11.14

Lincity-NG OS4-reAz Amigasoft jóvoltából elkészült a LinCity-NG OS4-es portja. A Lincity-NG a klasszikus LinCity, egy Linux-os Sim City klón feljavított és grafikailag átdolgozott változata. A GoTM (Game Of The Month) project keretében egy új 3D engine-t és egy teljesen áttervezett modern felhasználói felületet is kapott.

A játék letölthető az OS4depot-ról, bővebb információt és screenshotokat pedig a hivatalos Lincity-NG oldalon találunk.

További info: Lincity-NG

 
Megjelent a MindSpace 1.0 OS4-re
 

Felvette: neongod, 2007.11.12

Megjelent a MindSpace 1.0 OS4-reA program lehetővé teszi UML és Use Case diagramok, tervek, Flowchart-ok, Mind Map-ok készítését, de akár egyszerűen csak rajzolgathatunk is benne.
Az 1.0-ás végleges verzió már tud anti-alias megjelenítést, .svg importot/exportot, exportálást iff-be, AISS grafikákat használ és komplett dokumentációval érkezik.

További info: MindSpace

 
Digital Universe 1.5 OS4-re
 

Felvette: neongod, 2007.11.12

Digital Universe 1.5 OS4-reA Digital Universe egy teljes, professzionális asztronómiai szimulációs eszköz, mely sokat fejlődött az 1.0-ás verzió óta, továbbá immár OS4 natív.
A program megvásárolható, de egyelőre még csak letölthető formában (LHA vagy ISO. A CD borító és tok még nem készült el. A Demo változat elérhető az OS4depot-n és az Aminet-en.

Jó hír, hogy az 1.6-os verzió fejlesztése már elkezdődött, ami ingyenes lesz az 1.5-öt birtoklóknak.

További info: Digital Universe

 
Nyílt forráskódú böngésző portolása AROS-ra
 

Felvette: neongod, 2007.11.12

Nyílt forráskódú böngésző portolása AROS-raMiután egy fejlesztőnek (Robert N) sikerült elérnie, hogy a JavaScriptCore a WebKit JavaScript motorja lefordult és fut AROS-on, meggyőződése, hogy a WebKit AROS portja kivitelezhető. Ezért elvállalta a TeamAROS "Nyílt forráskódú böngésző portolása AROS-ra" bounty-t.
A WebKit-et használja az OSX-es Safari is.

A cél portolni a WebKit motort (XMLHttpRequest, CSS/text rendering, Javascript, Unicode support, stb.) és egy egyszerű kis böngészőt építeni köré Zune (MUI) alapokon. Fontos, hogy a böngésző és a motor teljesen különálló legyen, hogy a webkit motorból library vagy mcc készülhessen és bárki felhasználhassa majd.
Mivel a projektnek még nincs neve, ezért Robert várja a javaslatokat az új böngésző elnevezésére.
A bounty határidejének 2008 június 30-át jelölték meg.

Robert blogja: http://cataclysm.cx/

További info: TeamAROS bounty

 
Alchimie 7 party
 

Felvette: Emeric SH, 2007.11.10

Alchimie 7 partyVéget ért a Franciaországban megrendezett Alchimie 7 show, amelyen számos az Amigát is érintő újdonságot mutattak be. A nagyérdemű láthatott A1200-ban hdd helyett compact flash kártyát, OS4 Classic-ot, Classic Amigákhoz való Deneb USB2.0 csatlakozót, Samantha-t, MorphOS-t, sőt, még focizó robotokat is. A partyreport sajnos csak ékes francia nyelven hozzáférhető, de a képek magukért beszélnek.

További info: Partyreport

 
AROS UAE integráció fejlesztés
 

Felvette: neongod, 2007.11.06

AROS UAE integráció fejlesztésA TeamAROS bounty-ban összegyűlt több, mint 2000$ az UAE integrációjára. A fejlesztést pedig nem akárki vállalta magára, maga Richard Drummond az E-UAE készítője, ami talán garancia lehet arra, hogy a project előbb-utóbb meg is valósul.

A határidő 2008 tavasza, mikorra el kell érnie egy olyan szintet, hogy az UAE alatt futó alkalmazások teljesen úgy nézzenek ki, mintha natívan futnának (hozzáférés a rendszer ablakaihoz és public screenjeihez). Ha egy 68k alkalmazást indítunk iconról, automatikusan UAE alatt induljon el. Az emuláció commodity-ként kezelhető legyen Exchange-ből, használja a clipboard-ot és legyen egy Zune (MUI) beállító felülete.

Ha mindez megvalósul, az hatalmas ugrás lehet az AROS-nak, hiszen a rendszer használatától eddig főleg az alkalmazások szinte teljes hiánya tántorította el az érdeklődőket.

A felhasználói bázis növekedése pedig további fejlesztéseket is beindíthat.

További info: TeamAROS

 
Horny MIDI sequencer 1.3
 

Felvette: neongod, 2007.11.05

Horny MIDI sequencer 1.3Megjelent a Horny névre hallgató MIDI sequencer új verziója, AmigaOS 3.5+ és AmigaOS4-re.
A Horny egy Logic-hoz, vagy Cubase-hez hasonlító zeneszerkesztő, mely az egyszerű használhatóságra fókuszál.

A program keyfile nélkül is működik, ekkor viszont pár korlátozással kell számolnunk (pl. csak 1 MIDI port a 16 helyett, csak 16 track a 128 helyett, stb).

Az új változat támogatja az AmiUpdate-et (OS4), az application.library-t (OS4), kérésre elindítja a Phonolith sampler-t (OS4), a szerkesztőablakban már működik a görgő (OS3.5+) és van latency beállítási lehetőség minden portra (OS3.5+).

További info: Horny MIDI sequencer

 
  December 14 db.
2008 103 db.
2009 65 db.
2010 32 db.
2011 38 db.
2012 34 db.
2013 18 db.
2014 12 db.
2015 17 db.
2016 16 db.
2017 3 db.
2018 1 db.
2020 1 db.
 
File Archivumok
  Aminet
Kestra Amiga Demo Database
MorphOS Files
OS4Depot
Pouet
 
Külföldi oldalak
  ACube Systems
Alienea Computer
Amiga Demoscene Archive
Amiga dokumentációk, kézikönyvek
Amiga Forever
Amiga Hardware Database
Amiga History Guide
Amiga Look - háttérképek, témák
Amiga Music Preservation
Amiga Sourceforge
Amiga Technical Resource
Amiga Virus Encyclopedia
Amiga-News.de
Amiga.org
AmigaBounty
AmigaCoding.com
Amigans.net
AmigaOS 3.x unofficial page
AmigaOS 4.x official page
AmigaRemix
AmigaWeb.net
AmigaWorld.net
AmiNetRadio
AmIRC
AmiTwitter
Apollo CPU
AROS
AROS archives
AROS for Amiga project
AROS-Exec
AROSworld
Big Book of Amiga Hardware
BITbyBIT software
CBMStuff - Jim Drew
Classicamiga.com
ClassicWB
dynAMIte
E-UAE
E3B - USB hardware
Elbox Computer
Hall of Light
Hollywood - AirsoftSoftwair
Hyperion Entertainment
Icaros Desktop
Individual Computers
Installer`s Heaven
IntuitionBase
Lemon Amiga
Linux M68K
Linux PowerUP
NatAmi Project
Nectarine Demoscene Radio
Phase5 support
PowerUP support
Scalos
SimpleMail - levelező kliens
The Big E-UAE JIT Blog - Rachy
The Dave Haynie Archives
TOSEC project
VirusZ - vírusírtó
WinUAE
Workbench Nostalgia
YAM - levelező kliens
 
Magazinok
  Amiga Future
Amiga Mánia
Commodore Free
REV'n'GE
Total Amiga
 
Magyar oldalak
  AGuru Archív
AmiCon találkozók
Amiga Projects - mc68k
Amiga.hu
AmigaSYS
Apróhirdetések (apro.amiga.hu)
fYaNICA party
Magyar lokalizáció - Oborzin
OSComp.hu
Pegasos.hu
Scene.hu
 
Online boltok
  Alinea Shop (DE)
Amedia Computer (FR)
AmiBay
Amiga Super Bit Computer (ES)
AmigaKit (UK)
AMIGAstore.eu (EN/ES)
AmiStore.de (DE)
APC&TCP (DE)
Elbox Shop (PL)
Fore-Matt (UK)
Gentle-Eye (FI)
GGS-Data (SE)
Hast Enterprises (SE)
Pymble Software (AUS)
Relec (CH)
The Amiga Lounge (CAN)
Vesalia (DE)
 
Wiki ajánló
  Amigás programok listája
Budapesti Amiga Klub
Hogyan: AmigaDOS
Hogyan: FTPMount
Leírás: ISHAR
Wiki: Kezdőlap