Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

Felhasználó
 
Regisztráció
Login:
Jelszó:
 
Szavazás
 
Hányszor használtad az elmúlt hónapban a classic Amigád?
Naponta használom!
10-15 alkalommal (2-3 naponta)
5-10 alkalommal (heti 1-2 alkalom)
1-4 alkalommal (néha bekapcsoltam)
Van Amigám, de egyszer sem használtam.
Nincs classic gépem.
Jelentkezz be és szavazz!
 
Szavazás
 
Hányszor használtad az elmúlt hónapban a next-gen Amigád?
Naponta használom!
10-15 alkalommal (2-3 naponta)
5-10 alkalommal (heti 1-2 alkalom)
1-4 alkalommal (néha bekapcsoltam)
Van gépem, de egyszer sem használtam.
Nincs next-gen Amiga rendszerem.
Jelentkezz be és szavazz!
 
Szavazás
 
Melyik a kedvenc classic Amiga géped?
Amiga 1000
Amiga 500/500+
Amiga 2000/2500/1500
Amiga 3000/3000T
Amiga 600
Amiga 4000/4000T
Amiga 1200
CD32
CDTV
Nem kedvelem a classic gépeket, nem szavazok.
Jelentkezz be és szavazz!
 

Lezárt szavazások

Arok Party 2016

Archívum
 
Keresés:
  Időszak Hírek
2007 54 db.
2008 103 db.
  Január 15 db.
SimpleMail Light 0.32 AROS-ra
 

Felvette: neongod, 2008.01.28

SimpleMail Light 0.32 AROS-raMichael Grunditz kiadta a készülő SimpleMail Light 0.32 AROS verziójának első publikus bétáját és ezzel az első e-mail klienst AROS-ra. A SimpleMail letölthető és kipróbálhato VmwAROS alatt is.

További info: AROS archives

 
Hollywood 3: Evolution
 

Felvette: Cobra, 2008.01.28

Hollywood 3: EvolutionAz Airsoft Softwair örömmel jelenti be, hogy megjelent a Hollywood 3: Evolution. Az új verzió komoly újításokat tartalmaz. A program képes futtatható állományokat létrehozni már Windows és MacOS rendszerekre is, így az AmigaOS-en (vagy MorphOS/AROS-on) készített multimédiás demók/alkalmazások-ból kiadhatunk más rendszereken is futtatható változatot.

A sok újdonságról bővebben az Airsoft Softwair weboldalán a "News"-ra kattintva olvashatunk.

További info: Airsoft Softwair weboldal

 
Tubexx YouTube kliens OS4-re
 

Felvette: neongod, 2008.01.22

Tubexx YouTube kliens OS4-reMegjelent a Tubexx YouTube kliens legfrissebb verziójának OS4 változata. A program segítségével könnyedén kereshetünk a YouTube-on található videók között és a találatokat azonnal le is játszhatjuk (MPlayer-rel), elküldhetjük email-ben, vagy akár át is konvertálhatjuk FlashVideo-ból avi-ba (ffmpeg-el). A beépített videó rendszerező felület segítségével böngészhetjük az archivált vagy átkonvertált videókat is.
A Tubexx egy ARexx-ben írt alkalmazás, mely MUI (RxMui) felületet használ.

További info: Tubexx letöltés

 
XTreme Racing az AmigaSYS-ben
 

Felvette: neongod, 2008.01.22

XTreme Racing az AmigaSYS-ben1995-ben jelent meg Amigára az Xtreme Racing a Silltunna Software Ltd. (most Tuna Technologies) jóvoltából. Az egyik legjobb Amigára megjelent autós játékról van szó, mely remek játszhatósággal és többjátékos üzemmóddal (akár 4 felé osztott képernyő) rendelkezik. A Tuna technologies Limited jóvoltából a követkeő AmigaSYS verziókban (WinUAE, E-UAE, Amiga 1200/4000, XBOX) a játék teljes HD verziója (Játék+Editor) szerepelni fog. Külön letölthető verziója nem lesz csak beépítve lesz elérhető az AmigaSYS csomagjaiban.
Köszönet a Tuna Technologiesnek.

További info: AmigaSYS

 
ISO-O-Matic 1.3 OS4-re
 

Felvette: neongod, 2008.01.17

ISO-O-Matic 1.3 OS4-reAz ISO-O-Matic egy nagyon egyszerű, egy kattintással működtethető CD képfájl konvertáló program, mely képes b5i, bin, cdi, img (normal/CloneCD), mdf (Alcohol), nrg (Nero), pdi és uif formátumokból ISO-t csinálni.

További info: iso-o-matic letöltés

 
Új PFTP Alpha 14, SFTP támogatással
 

Felvette: neongod, 2008.01.16

Új PFTP Alpha 14, SFTP támogatássalA Pete's FTP egy OS4-re fejlesztett FTP kliens, melynek új verziója az SFTP (SSH fájlátvitel) protokollt is támogatja. Ezzel Amigán ez az első grafikus felülettel rendelkező SFTP-t támogató kliens. A Pete's FTP emellett ReAction felülettel és drag and drop támogatással is bír, továbbá dekoratív AISS toolbar-okat használ.

További info: OS4depot

 
Native Amiga (NatAmi) prototípus bemutató
 

Felvette: neongod, 2008.01.14

Native Amiga (NatAmi) prototípus bemutatóA NatAmi (Native Amiga) a Minimig és a Clone-A után a harmadik próbálkozás egy Amiga újraépítésére FPGA alapokon. A NatAmi-ról az első híradások kb. egy éve jelentek meg, most azonban a prototípus is bemutatásra került az Amiga MeKa 2008 találkozón.

A NatAmi egy komplett ATX alaplap, mely támogatja az ECS-t és az AGA-t is! Található rajta CPU slot és PCI slotok is. Alap kiépítésben egy 68030-as CPU kártyát tartalmaz, de ez bővíthető, a fejlesztő szerint akár ColdFire CPU-val is. A NatAmi az összes Amiga chip-et emulálja FPGA-k segítségével. Nem csak az Agnus-t, Paula-t, Denise-t de a CIA-kat Amiga disk DMA-val is, a Blitter-t mely 32 bites képességekkel lett felruházva és a coppert is. Teljes Paula kompatibilitás, emellett új 16bites audio módok és 24bites feltuningolt grafika jellemzik.

A NatAmi-t egy Workbench 3.x-el prezentálták, mely egy IDE merevlemezről bootolt, voxel és copper demókat futtattak rajta, illetve játékokat, köztük a BoulderDash-t, a BattleChess-t és a Defender of the Crown-t, továbbá olyan alkalmazásokat, mint a DirOpus és a SysInfo. Minden tökéletesen működött!

A prototípust Thomas Hirsch készítette, egy C-One alaplapból kiindulva.

A fejlesztő honlapja:
http://www.natami.net/

Amiga History összefoglaló:
http://www.amigahistory.co.uk/natami.html

További info: Aki élőben látta

 
Remek hangulat az Amiga Klubban
 

Felvette: neongod, 2008.01.13

Remek hangulat az Amiga KlubbanA január 11-ére beharangozott első (újraalakult) Amiga Klub remek hangulatban telt. Az érdeklődés a vártnál is sokkal nagyobb volt. A Csokonai Művház nosztalgikus hangulata úgy tűnik több embert vonzott. A büfé terme már-már kicsinek bizonyult.
Voltak gépek is szép számban: két db Amiga 1200-es (egy 1260/50-el és egy 1230/50-el), Amiga600-as Logitec kormánnyal és F1GP-vel, CD32 Chaos Engine-el, CDTV különféle játékokkal és egy C64-es is.

A készült fényképek megtekinthetők itt:
http://melak.eqnet.hu/AmigaKlub/index.php

Továbbra is szeretettel várunk minden érdeklődőt, minden héten pénteken 18-21h-ig, a budapesti Csokonai Művelődési házban!

 
Ingyenesen letölthető a Real3D
 

Felvette: neongod, 2008.01.13

Ingyenesen letölthető a Real3DA RealSoft Graphics jóvoltából a Real3D v3.5 amigás verziója mostantól ingyenesen letölthető az AmiKit honlapjáról.
Real3D elérhető az AmiKit kiegészítéseként vagy ADF-ben.

További info: AmiKit Add-ons

 
Új FastATA 1200 MKIII driver
 

Felvette: neongod, 2008.01.12

Új FastATA 1200 MKIII driverAz Elbox computer frissítette a FastATA 1200 MK-III IDE vezérlők driver-ét. Az új meghajtó a regisztrált vásárlók számára ingyenesen letölthető.

A frissített csomag az alábbi verziókat tartalmazza:
· ATA3.driver ver.8.8
· ATA3Prefs ver.8.6
· AllegroCDFS ver.3.5

Változások:
ATA3.driver ver.8.8
- PIO3, PIO4 és PIO5 mód támogatás hozzáadása OS4 alatt
- autobooting CD-ről

ATA3Prefs ver.8.6
- NOSPLIT mód alapértelmezettként
- RESIDENT mód alapértelmezettként

A korábbi FastATA-val (Lite, MK-I, GOLD, vagy MK-II) rendelkező tulajdonosok kedvezményesen cserélhetik be kártyájukat a legújabb MK-III-as változatra:
http://eu-shop.elbox.com/cgibin/shop?show=910M997

További info: Elbox

 
VmwAROS 0.5b
 

Felvette: neongod, 2008.01.09

VmwAROS 0.5bA VmwAROS egy előre konfigurált AROS rendszer, melyet VMware alól használhatunk. Talán a legegyszerűbb módja, hogy kipróbáljuk az AROS-t anélkül, hogy a natív változatot fel kellene telepítenünk a merevlemezre, vagy hogy a read-only live CD-kkel bíbelődnénk. A VmwAROS ideális fejlesztőknek is.
A rendszer egy virtuális HD0: FFS partícióra van telepítve és egy SFS Work: -öt is kapunk különféle AROS alkalmazásokkal. A VmwAROS tartalmaz egy előre konfigurált YAFS FTP szervert is az AROS oldalon, így a host rendszerekkel (Linux és Windows) való fájlcsere a lehető legegyszerűbben megvalósítható, csak egy FTP kliens kell hozzá.

A beta0.5 az alábbi újdonságokat tartalmazza:
-Grafikus Murks! IDE (fejlesztői környezet)
-Előre konfigurált AmiStart
-Beneath a Steel Sky ScummVM-hez, Freeware (CD verzió)
-Új appikonok
-Újabb ConfigIP az egyszerű hálózati megosztáshoz és konfigurációhoz
-Egyszerű fájl átvitel AROS és a host rendszer között
-Commodore 64, 128, Plus/4, Amiga, stb. emulátorok
-Témák támogatása
-Doom és Quake demók
-HivelyTracker, MUIbase, WookieChat és sok egyéb program.

További info: VmwAROS

 
Amiga Forever 2008
 

Felvette: neongod, 2008.01.09

Amiga Forever 2008A Cloanto lerántotta a leplet az idén megjelenő Amiga Forever 2008 emulációs csomagjáról, mely számos újítást hoz majd.

Többek között módosítás nélkül futni fog a One Laptop per Child XO laptopon. Emellett támogatni fogja a Mac, Linux és Windows platformokat is, mivel mostantól a WinUAE mellett előre konfigurált E-UAE-t is tartalmaz.
Több mint 100 játék, amiket egy egérkattintással indíthatunk el, számos demoscene produkció, videók, amiga történelem és még sok minden más. Az Amiga Forever CD egy erre a célra felkészített Linux disztribúcióval képes azonnal AmigaOS-t bootolni, szinte bármely PC-n.

Az Amiga Forever jelenleg az egyetlen módja, hogy legális Kickstart ROM-okhoz jussunk, leszámítva ha a valódi Amigánk ROM-ját mentjük le egy arra alkalmas szoftverrel.

További info: Amiga Forever

 
Amiga Anywhere 2 bejelentés
 

Felvette: Emeric SH, 2008.01.07

Amiga Anywhere 2 bejelentésAz Amigás világ épp elég sokáig várt már - nyilatkozta Bill McEwen, az Amiga Inc. elnöke. Az Amiga Anywhere 2 az AmigaOS első alapkövét képviseli majd, szélesebb lehetőségeket és nagyobb rugalmasságot vonultatva fel a tartalom digitális környezetbe helyezésével, amely ezt követően mobiltelefonokon, kamerákon, hang és videolejátszókon, vagy akár laptopokon, személyi számítógépeken, szervereken használható.

Mindezt a Virtual Environment (VEN) segítségével, amely lehetővé teszi, hogy zenét hallgassunk, böngésszünk, videókat vásároljunk, fotókat szerkesszünk, szerződéses munkákon dolgozzunk. Az AmigaAnywhere dinamikusan bővíti szolgáltatásait az eszköztől függően.

A Consumer Electronic Show idején Bill McEwent faggató újságírók kiderítették, az Amiga Anywhere 2 (amely a kiállításon egy mobiltelefonon futó Space Invaders klón formájában volt megtalálható) tulajdonképpen az új AmigaOS5.

További info: A bejelentés a Reuters-en

 
Amiga vírus enciklopédia
 

Felvette: neongod, 2008.01.07

Amiga vírus enciklopédiaÚj weboldal indult, melynek célja az amigára készült vírusok dokumentálása, ismertetése és analizálása. Részletes dump-okat és képernyőképeket is találhatunk. Az oldal decemberben indult, így az adatbázis még közel sem teljes.

További info: Amiga Virus Encyclopedia

 
Megújult az AmigaSYS weboldala
 

Felvette: neongod, 2008.01.01

Megújult az AmigaSYS weboldalaÚj év alkalmából megújult az AmigaSYS weboldala. Teljesen át lett tervezve, a helyesírási hibák javarészt javítva lettek, a nyelv kiválasztása már nem a kezdőlapon történik, hanem a fejlécben bal oldalt.

A magyar fejlesztésű AmigaSYS ingyenes és shareware programok gyűjteménye, melyeket az eredeti AmigaOS telepítő lemezekkel installálhatunk és egy teljes, előre konfigurált AmigaOS rendszert kaphatunk. Az AmigaSYS az alábbi platformokat támogatja: WinUAE, E-UAE (AmigaOS4, MorphOS, Linux, MacOS, stb.), Amithlon és valódi Amiga számítógépek.

További info: AmigaSYS

 
  Február 11 db.
  Március 6 db.
  Április 3 db.
  Május 6 db.
  Június 14 db.
  Július 6 db.
  Szeptember 6 db.
  Október 14 db.
  November 13 db.
  December 9 db.
2009 65 db.
2010 32 db.
2011 38 db.
2012 34 db.
2013 18 db.
2014 12 db.
2015 17 db.
2016 16 db.
2017 3 db.
2018 1 db.
2020 1 db.
 
File Archivumok
  Aminet
Kestra Amiga Demo Database
MorphOS Files
OS4Depot
Pouet
 
Külföldi oldalak
  ACube Systems
Alienea Computer
Amiga Demoscene Archive
Amiga dokumentációk, kézikönyvek
Amiga Forever
Amiga Hardware Database
Amiga History Guide
Amiga Look - háttérképek, témák
Amiga Music Preservation
Amiga Sourceforge
Amiga Technical Resource
Amiga Virus Encyclopedia
Amiga-News.de
Amiga.org
AmigaBounty
AmigaCoding.com
Amigans.net
AmigaOS 3.x unofficial page
AmigaOS 4.x official page
AmigaRemix
AmigaWeb.net
AmigaWorld.net
AmiNetRadio
AmIRC
AmiTwitter
Apollo CPU
AROS
AROS archives
AROS for Amiga project
AROS-Exec
AROSworld
Big Book of Amiga Hardware
BITbyBIT software
CBMStuff - Jim Drew
Classicamiga.com
ClassicWB
dynAMIte
E-UAE
E3B - USB hardware
Elbox Computer
Hall of Light
Hollywood - AirsoftSoftwair
Hyperion Entertainment
Icaros Desktop
Individual Computers
Installer`s Heaven
IntuitionBase
Lemon Amiga
Linux M68K
Linux PowerUP
NatAmi Project
Nectarine Demoscene Radio
Phase5 support
PowerUP support
Scalos
SimpleMail - levelező kliens
The Big E-UAE JIT Blog - Rachy
The Dave Haynie Archives
TOSEC project
VirusZ - vírusírtó
WinUAE
Workbench Nostalgia
YAM - levelező kliens
 
Magazinok
  Amiga Future
Amiga Mánia
Commodore Free
REV'n'GE
Total Amiga
 
Magyar oldalak
  AGuru Archív
AmiCon találkozók
Amiga Projects - mc68k
Amiga.hu
AmigaSYS
Apróhirdetések (apro.amiga.hu)
fYaNICA party
Magyar lokalizáció - Oborzin
OSComp.hu
Pegasos.hu
Scene.hu
 
Online boltok
  Alinea Shop (DE)
Amedia Computer (FR)
AmiBay
Amiga Super Bit Computer (ES)
AmigaKit (UK)
AMIGAstore.eu (EN/ES)
AmiStore.de (DE)
APC&TCP (DE)
Elbox Shop (PL)
Fore-Matt (UK)
Gentle-Eye (FI)
GGS-Data (SE)
Hast Enterprises (SE)
Pymble Software (AUS)
Relec (CH)
The Amiga Lounge (CAN)
Vesalia (DE)
 
Wiki ajánló
  Amigás programok listája
Budapesti Amiga Klub
Hogyan: AmigaDOS
Hogyan: FTPMount
Leírás: ISHAR
Wiki: Kezdőlap