Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Amiga | AmigaOS | FAQ | RSS

Felhasználó
 
Regisztráció
Login:
Jelszó:
 
Szavazás
 
Hányszor használtad az elmúlt hónapban a classic Amigád?
Naponta használom!
10-15 alkalommal (2-3 naponta)
5-10 alkalommal (heti 1-2 alkalom)
1-4 alkalommal (néha bekapcsoltam)
Van Amigám, de egyszer sem használtam.
Nincs classic gépem.
Jelentkezz be és szavazz!
 
Szavazás
 
Hányszor használtad az elmúlt hónapban a next-gen Amigád?
Naponta használom!
10-15 alkalommal (2-3 naponta)
5-10 alkalommal (heti 1-2 alkalom)
1-4 alkalommal (néha bekapcsoltam)
Van gépem, de egyszer sem használtam.
Nincs next-gen Amiga rendszerem.
Jelentkezz be és szavazz!
 
Szavazás
 
Melyik a kedvenc classic Amiga géped?
Amiga 1000
Amiga 500/500+
Amiga 2000/2500/1500
Amiga 3000/3000T
Amiga 600
Amiga 4000/4000T
Amiga 1200
CD32
CDTV
Nem kedvelem a classic gépeket, nem szavazok.
Jelentkezz be és szavazz!
 

Lezárt szavazások

Arok Party 2016

Archívum
 
Keresés:
  Időszak Hírek
2007 54 db.
2008 103 db.
2009 65 db.
  Január 11 db.
  Február 12 db.
DOpus 4.18.22 AmigaOS4.x-re
 

Felvette: Cobra, 2009.02.28

DOpus 4.18.22 AmigaOS4.x-reA legendás és az Amiga fénykorában talán legnépszerűbb fájlkezelő, a Directory Opus 4 az utóbbi időben ismét nagy népszerűségnek örvend, a fejlesztése is felgyorsult, az elmúlt fél évben rengeteg új verzió látott napvilágot ilyen-olyan hibajavításokkal és optimalizálásokkal. A most megjelent verzió már támogatja a 64-bites fájlkezelést is, tehát végre 4GB-nál nagyobb állományokkal is tud dolgozni.

További info: DOpus 4.18.22 letöltés

 
új frissítések AmigaOS 4.1-hez
 

Felvette: Cobra, 2009.02.27

Letölthető két frissítés az AmigaOS4.1-hez, melyekhez a megújult Hyperion weboldalon keresztül tudnak a regisztrált felhasználók hozzájutni. A frissítés AmigaOne, Sam440ep és Pegasos II gépekhez egyaránt ajánlott.

Az egyik az elf.library javított változata, mely megoldja a legújabb SDK-val fordított binárisoknál felmerült problémákat, ez különösen javasolt minden géphez. A másik az IDE driver csomag frissítése, mely minden támogatott IDE vezérlőhöz új driver-t tartalmaz. Pegasos II gépekre az új driver különösen javasolt, mert egy fontos hibát javít, melynek köszönhetően jelentős sebességnövekedést kapunk.

További info: Hyperion Entertainment

 
10 éves a Hyperion - új weboldal
 

Felvette: Cobra, 2009.02.26

10 éves a Hyperion - új weboldalA Hyperion Entertainment 10. születésnapja alkalmából örömmel mutatja be új weboldalát, mely sokkal többet nyújt a regisztrált felhasználóknak. A regisztrált felhasználóknak javasolt a szoftvereik újraregisztrálása, hogy elérhessék az új letöltéseket.

Az elmúlt 10 évben a Hyperion az alternatív platformokat vette célba, mint például a Linux, MacOS 9/X és AmigaOS, számtalan szórakoztató alkalmazással gazdagítva ezeket az operációs rendszereket.

Emellett egyéb projektekben is részt vettek, például egy szoftveres játékmotort fejleszettek a Monolith-nek (Shogo és N.O.L.F. fejlesztői), az U-Boot-ot adaptálták az AmigaOne gépekhez, egy Smith Aerospace (mely ma már a GE Aviation részlege) nevű cég fejlesztéseiben vettek részt, illetve Belgium vezető mobilszolgáltatóját támogatták.

2001 novembere óta a Hyperion az AmigaOS 4.x fejlesztésén dolgozott. Az AmigaOS 4 a legendás Amiga operációs rendszer modernizált változata, mely a 80-as évek közepén elindította azt amit ma multimédiának nevezünk. Az eredetileg a Commodore által fejlesztett Amiga számítógépekre tervezett AmigaOS 4-es verziója már számos új PowerPC-alapú hardveren elérhető, beleértve a PowerPC bővítéssel felszerelt eredeti Amigákat, illetve a modernebb AmigaOne, Sam440 és Pegasos II gépeket.

A Hyperion Entertainment szeretné megköszönni vásárlóik hűségét és támogatását, miközben belekezdenek az eddigi legambíciózusabb vállalkozásukba.

További info: Hyperion Enteritainment Weboldal

 
OWB AROS első publikus verzió
 

Felvette: neongod, 2009.02.24

OWB AROS első publikus verzióStanislaw Michal Szymczyk kiadta az OWB AROS portjának első publikus verzióját. A program teljes Zune (MUI) felületet kapott, tab kezeléssel, download managerrel, kereső mezővel, context menüvel és az OWB Webkit motorjának finomhangolására szolgáló Prefs ablakkal. A beállításokban olyan dolgokat szabhatunk testre, mint a betűtípusok, image decoding (akár datatype-on keresztül), javascript engedélyezése, stb. Implementálva lett az oldalon belüli keresés, a clipboard támogatás, javascript requesterek, szövegkiegészítés legördülő menüben, a file upload és a nemzetközi karakterkódolások ICU library-n keresztül.

A program portolása során Stanislaw áthozta AROS-ra, illetve frissítette az OpenSSL, Curl, Fontconfig, ICU és SDL csomagokat is.
Az OWB csak 19.02.2008-nál újabb AROS build-eken működik, a korábbiakban az arosc.library egy hibája okoz problémát.

További info: OWB AROS

 
Petike^AV RIP
 

Felvette: neongod, 2009.02.22

Petike^AV RIPMély fájdalommal és szomorúsággal közöljük, hogy Horváth Péter, az Amiga Világ és a Szaku magazinok alapítója, a B.N.A.K. könyvek szerzője február 16-án tragikus hirtelenséggel elhunyt. 39 évet élt.

További info: In memoriam Petike^AV - Louise blogja

 
AmigaSYS Live '09
 

Felvette: neongod, 2009.02.18

AmigaSYS Live '09Megérkezett az AmigaSYS 4 hordozható verziója, az AmigaSYS Live '09. Ez a verzió SLAX Linux alapú, nagyon gyors, és könnyen bővíthető. Használatához csak egy 512 MB méretű USB meghajtóra van szükség.

További info: AmigaSYS

 
Év játéka 2008
 

Felvette: neongod, 2009.02.06

Év játéka 2008A francia Obligement online magazin idén is megtartotta az előző év amigás játékterméséből az "év játéka" szavazást. Az első helyet a Homeworld című valós idejű űrstratégia nyerte el (amit egyébként az IGN, E3 és a PC-Gamer is az 1999-es év játéknáak válaszott korábban). Második lett a Jagged Alliance 2, harmadik pedig a Command & Conquer: Red Alert.

További info: Obligement

 
Free Heroes 2 AmigaOS4.x-re
 

Felvette: Cobra, 2009.02.06

Free Heroes 2 AmigaOS4.x-reElérhetővé vált a Free Heroes 2 nevű RPG játék AmigaOS4.x portja, mely a Heroes of Might and Magic II nevű játék újraírt nyílt forráskódú változata . A portoláshoz szükséges volt az SDL kibővítése, így az SDL_mixer már támogatja a MIDI lejátszást is, a játék zenéjéhez pedig le kell töltenünk a javított GUS Soundfont-ot is. A játék egy egyszerű telepítővel jön, és szükségesek hozzá az eredeti Heroes of Might and Magic II adatállományok.

A játék még pre-alpha állapotú, de rohamosan fejlődik, az OS4 portot pedig folyamatosan frissítik majd.

További info: Hír az AmigaWorld-net-en

 
OpenRedAlert r600
 

Felvette: neongod, 2009.02.04

OpenRedAlert r600Frissült az OpenRedAlert classic amigás verziója. Az R600 10-szer gyorsabban tölt, a játék alatti sebesség is sokat javult, továbbá tartalmaz Skirmish módot is. Az SDL_Mixer library hibái miatt a video lejátszás sajnos még mindig ki van kapcsolva.

A játék futtatásához legalább 68040-es processzorra, CGX vagy Picasso96 által támogatott videokártyára és AHI-ra lesz szükségünk.

További info: Aminet

 
CodeBench 0.8 Beta
 

Felvette: Cobra, 2009.02.04

Letölthető a CodeBench 0.8 beta verziója AmigaOS4-re. A CodeBench egy új fejlesztői környezet, melyen a népszerű AmiUpdate fejlesztője, Simon Archer már régóta dolgozik. A programmal egy felhasználóbarát grafikus felületen tudunk szoftver projektet létrehozni, forráskódokat szerkeszteni, a projektet fordítani, futtatni, stb., így megkönnyíti és felgyorsítja azok munkáját, akik programozni szeretnének AmigaOS4-en.

További info: Hír az AmigaWorld.net-en

 
AmigaSYS4 Xbox verzió
 

Felvette: neongod, 2009.02.02

AmigaSYS4 Xbox verzióMegérkezett az AmigaSYS 4 Xbox verziója. Teljesen az AGA verzió alapjaira épül, jó néhány frissítéssel, újdonsággal, és egy teljesen új külsővel, néhány újabb Xbox extrával megfűszerezve.

Az AmigaSYS 4 szériában a sort az Xbox verzió követi, ezért elsőként itt lett alkalmazva rengeteg eddig nem használt újdonság, példaként említeném a teljesen újratervezett telepítőket (lemezcsere nélkül telepíthető a 2 lemezes verzió), még jobb program beállításokat, jobb kompatibilitást, vagy a jobb kezelhetőséget.

Immár az 5 nyelv teljes támogatása 6-ra növekedett, végre elkészült a francia nyelv támogatás, ami elsőként az Xbox verzióba lett beépítve.

További info: AmigaSYS

 
AmigaOS4.1 Pegasos II-re
 

Felvette: neongod, 2009.02.01

AmigaOS4.1 Pegasos II-reA Hyperion Entertainment bejelentette, hogy az AmigaOS4.1 mostantól elérhető Genesi Pegasos II PowerPC platform-ra is. Az OS4 Pegasos II verziója funkcionalitásában megegyezik az AmigaOne változattal. Támogatja az OpenFirmware-t, így a multi-boot is megoldható MorphOS mellett.

A forgalmazásért az ACube Systems felel. Ígéretük szerint már megkezdték a CD-k kiszállítását a viszonteladóknak. A javasolt ár 105 Euró.

További info: ACube Systems s.r.l.

 
  Március 2 db.
  Április 7 db.
  Május 5 db.
  Június 5 db.
  Július 2 db.
  Augusztus 2 db.
  Szeptember 4 db.
  Október 9 db.
  November 2 db.
  December 4 db.
2010 32 db.
2011 38 db.
2012 34 db.
2013 18 db.
2014 12 db.
2015 17 db.
2016 16 db.
2017 3 db.
2018 1 db.
2020 1 db.
 
File Archivumok
  Aminet
Kestra Amiga Demo Database
MorphOS Files
OS4Depot
Pouet
 
Külföldi oldalak
  ACube Systems
Alienea Computer
Amiga Demoscene Archive
Amiga dokumentációk, kézikönyvek
Amiga Forever
Amiga Hardware Database
Amiga History Guide
Amiga Look - háttérképek, témák
Amiga Music Preservation
Amiga Sourceforge
Amiga Technical Resource
Amiga Virus Encyclopedia
Amiga-News.de
Amiga.org
AmigaBounty
AmigaCoding.com
Amigans.net
AmigaOS 3.x unofficial page
AmigaOS 4.x official page
AmigaRemix
AmigaWeb.net
AmigaWorld.net
AmiNetRadio
AmIRC
AmiTwitter
Apollo CPU
AROS
AROS archives
AROS for Amiga project
AROS-Exec
AROSworld
Big Book of Amiga Hardware
BITbyBIT software
CBMStuff - Jim Drew
Classicamiga.com
ClassicWB
dynAMIte
E-UAE
E3B - USB hardware
Elbox Computer
Hall of Light
Hollywood - AirsoftSoftwair
Hyperion Entertainment
Icaros Desktop
Individual Computers
Installer`s Heaven
IntuitionBase
Lemon Amiga
Linux M68K
Linux PowerUP
NatAmi Project
Nectarine Demoscene Radio
Phase5 support
PowerUP support
Scalos
SimpleMail - levelező kliens
The Big E-UAE JIT Blog - Rachy
The Dave Haynie Archives
TOSEC project
VirusZ - vírusírtó
WinUAE
Workbench Nostalgia
YAM - levelező kliens
 
Magazinok
  Amiga Future
Amiga Mánia
Commodore Free
REV'n'GE
Total Amiga
 
Magyar oldalak
  AGuru Archív
AmiCon találkozók
Amiga Projects - mc68k
Amiga.hu
AmigaSYS
Apróhirdetések (apro.amiga.hu)
fYaNICA party
Magyar lokalizáció - Oborzin
OSComp.hu
Pegasos.hu
Scene.hu
 
Online boltok
  Alinea Shop (DE)
Amedia Computer (FR)
AmiBay
Amiga Super Bit Computer (ES)
AmigaKit (UK)
AMIGAstore.eu (EN/ES)
AmiStore.de (DE)
APC&TCP (DE)
Elbox Shop (PL)
Fore-Matt (UK)
Gentle-Eye (FI)
GGS-Data (SE)
Hast Enterprises (SE)
Pymble Software (AUS)
Relec (CH)
The Amiga Lounge (CAN)
Vesalia (DE)
 
Wiki ajánló
  Amigás programok listája
Budapesti Amiga Klub
Hogyan: AmigaDOS
Hogyan: FTPMount
Leírás: ISHAR
Wiki: Kezdőlap